Будинок Рутковського після реставрації може стати готелем

Пам'ятник архітектури, будинок Рутковського, який розташований на вулиці Тургенєвській, 19 у Києві, після реконструкції може стати готелем.

Про це заявив засновник девелоперської компанії "Контакт-Інвест" (Київ) Євген Чернецький, яка і буде займатися реставрацією, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, вже підписаний охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини КМДА, архітектурна концепція також пройшла узгодження. Зараз готується до розгляду проєкт реставрації. Зараз будинок знаходиться на балансі комунального підприємства Спецжитлофонд. Над проєктом реставрації працювали співробітники архітектурного бюро Viharev.

Фасаду повернуть автентичний сіро-блакитний колір замість червоно-теракотового, який, за дослідженнями, з'явився після 1917 року. У будівлі також планують розмістити ліфт, поруч буде розташований невеликий паркинг на 10 машин. "Ми залишимо всі деталі інтер'єру: гранітну сходи і фрагменти підлоги мозаїки, які збереглися", - заявив Чернецький.

Коментуючи реставрацію будинку Рутковського глава Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк заявив, що в проєкті реставрації мають врахувати і вплив будівельних робіт на особняк. В охоронному договорі прописано, що реставраційні роботи мають провести протягом 2021-2023 рр. Інспекція буде контролювати всі будівельні роботи, які будуть проходити на об'єкті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на сусідній ділянці біля будинку Рутковського йде активне будівництво. При цьому сам пам'ятник архітектури теж обнесли парканом.

Як стверджують активісти в результаті будівельних робіт будинок Рутковського покрився тріщинами. Кияни викликали співробітників поліції, в результаті було відкрито кримінальне провадження за статтею "самоуправство".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом