Будинок на Богатирській почали утеплювати, не усунувши до кінця руйнування

Будинок на Богатирській в Оболонському районі Києва, який потрапив під артобстріл, буде відновлено до опалювального сезону.

Про це повідомили у Київраді, передає "Хмарочос".

Жителі зруйнованого будинку помітили, що будівлю почали утеплювати, при цьому не відновивши її до кінця – зруйновані квартири третього під'їзду, та ті що частково прилягають до нього, все стоїть як було. У киян виник сумнів щодо доцільності таких робіт.

Інженер Дмитро Макогон запевнив, що утеплення та ремонт зруйнованого під'їзду можуть бути паралельними процесами, що своєю чергою прискорить відновлення будинку.

"Зараз утеплюються неушкоджені ділянки, а зруйновані ремонтуватимуть, і якраз коли закінчать ремонт, сюди може прийти утеплення. Якщо це так, то це нормальний підхід", - прокоментував він.

За планами повинні спочатку утеплити фасад, замінити вікна на металопластикові, відремонтувати квартири, замінити ліфтове обладнання. Також проводиться демонтаж зруйнованих конструкцій та посилення вцілілих.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у понеділок, 14 березня, російські артилеристи вистрілили у житловий будинок на Богатирській. Внаслідок прямого влучання дев'ятиповерхівка частково обвалилася, рятувальники евакуювали з дому 63 особи. Вибух спричинив пожежу на третьому та четвертому поверхах.

Раніше уряд виділив із резервного фонду на відновлення Києва 200 млн гривень для ліквідації наслідків ракетних та артилерійських ударів по столиці російськими окупантами. Ще 600 млн виділять із бюджету Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом