Боснієць побудував унікальний будинок, здатний обертатися. Фото, відео

Винахідник з Боснії та Герцеговини розробив і втілив у життя унікальний проєкт будинку біля міста Србац, який здатний за дуже швидкий час обертатися навколо власної осі.

Як повідомляє Reuters, 72-річний Воїн Кусіч не має спеціальної освіти. На подібний винахід він зважився, щоб догодити своїй дружині, якій "набрид краєвид з вікна".

Як зізнався боснієць, коли він спочатку будував будинок, за проєктом спальня була з одного боку, а дитяча – з іншого. Дружина в якийсь момент забракувала ідею, в результаті якої довелося все поміняти. Тому винахідник вирішив зробити будинок, що обертається, щоб не міняти постійно інтер'єр.

Чоловік вигадав і створив будинок, конструкція якого обертається навколо своєї осі. Для цього невеликий двоповерховий будинок підняли на платформу. Кусіч використав електродвигуни та колеса старої військово-транспортної машини. Для управління потрібні важіль і кнопки, які регулюють швидкість повороту. Будинок може обернутися навколо семиметрової осі з різною швидкістю. На це йде від 22 секунд до доби.

На будівництво такої архітектурно-інженерної споруди знадобилося близько 6 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше італієць Еннунціо Лагомарсино спроєктував і побудував для себе будинок, який може парити у повітрі і ковзати на відстань 12 метрів. Стоїть будинок на металевій платформі, яка за допомогою гідравліки може піднятися вгору до 20 метрів, а їздить він по рейках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

336

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом