Бізнесмен вимагав хабар за будівництво житлової висотки під Києвом

Прокуратура Києва затримала керівника столичного консалтингового агентства, яке вимагало хабар з голови кооперативу у питанні будівництва житлового будинку.

Про це у четвер, 23 червня, повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

За словами слідчих, бізнесмен вимагав 40 тисяч доларів за забезпечення будівництва житлового будинку на території Бучанського району. Зловмисник стверджував, що користується дружніми стосунками з начальником відділу архітектури та містобудування, який нібито і має допомогти з містобудівною документацією.

Якби голова кооперативу відмовився платити, йому пообіцяли "створити" проблеми із отриманням дозвільних документів.

Зловмисника затримали під час отримання $17 тисяч – однієї з частин хабаря. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, перевіряється причетність чиновників до скоєння цього злочину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, голова ДІАМ Семен Кривоніс 1 лютого розповів, що представник одного із забудовників пропонував йому хабар у розмірі 120 тисяч доларів, щоб той посприяв у прийнятті в експлуатації житлової висотки у Києві. Як і належить порядному чиновнику, Кривоніс повідомив про порушення у відповідні правоохоронні органи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом