Біля чергової пам'ятки архітектури в Києві звалили будівельний паркан

Активісти громадської організації "Штаб оборони Києва" зламали будівельний паркан, поставлений біля пам'ятки архітектури місцевого значення – будинку Рутковського на вудиці Тургенєвській, 19.

Про це написав один з координаторів громадської організації Сергій Мельниченко у себе в Facebook.

За його словами, будинок Рутковського збирається знищити компанія "Контакт-Інвест".

"Рейдерським шляхом намагається прибрати до рук і перебудувати, по суті, знищивши його (будинок Рутковського) так само, як знищили без дозвільних документів два роки тому сусідню історичну будівлю №17", – написав він.

Мельниченко заявив, що знищення будівлі відбувається за участі комунального підприємства "Спецжитлофонд", на балансі якого, власне, і знаходиться ця будівля.

"Юристами організації опрацьовуються матеріали і готуються відповідні звернення в правоохоронні органи, зокрема, уповноважених розслідувати злочини, вчинені посадовими особами", – повідомив представник "Штабу оборони Києва".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами засновника девелоперської компанії "Контакт-Інвест" Євгенія Чернецького, будинок Рутковського на Тургенєвській після реконструкції може стати готелем.

Він також повідомив, що вже підписано охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини КМДА, архітектурна концепція також пройшла узгодження. Над проєктом реставрації працювали співробітники архітектурного бюро Viharev.

За повідомленням, фасаду будівлі повернуть автентичний сіро-блакитний колір замість червоно-теракотового, який, за дослідженнями, з'явився після 1917 року. У будівлі також планують розмістити ліфт, поруч буде розташований невеликий паркинг на 10 машин.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом