Біля "Будинку з жуками" знесли будівельний паркан

Біля історичної будівлі у центрі Києва на вулиці Володимирській, 93 (відомий "Будинок з жуками") співробітники міського благоустрою у вівторок, 25 квітня, демонтували незаконно встановлений будівельний паркан.

Про це написав активіст Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

Власник будівлі викликав на місце співробітників поліції, які згодом прийняли заяву про перевищення службових повноважень з боку комунальників. Представник правоохоронних органів також заявив, що забудовник має дозвільні документи, при цьому на ділянці здійснюється не демонтаж будівлі – а її ремонт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, столичній владі нібито вдалося зупинити знесення старовинного "Будинку з жуками", було винесено припис власнику про припинення робіт. Від будівлі відігнали будівельну техніку, проте, як повідомляють свідки, будівельники продовжили розбирати будинок вручну.

Загалом демонтажні роботи розпочалися ще 2021 року. Але кияни помітили, що останнім часом забудовник активізувався, фасад завісили будівельним рядном.

За словами краєзнавців, ця будівля має унікальний декор, який зображує рослин та комах – жуків та мух, подібного у Києві більше немає.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом