Басейни у хмарочосах як елемент розкоші і архітекторського рішення. Фото

Басейни – відмінний спосіб врятуватися від спеки, занурившись у прохолодну воду. Тому басейни стають все частіше важливими атрибутами сучасних хмарочосів у різних мегаполісах. При цьому архітектори, бажаючи підкреслити свої проєкти, роблять їх справжніми витворами мистецтва.

НЕРУХОМІ підібрали хмарочоси з найбільш вражаючими басейнами.

Marina Bay Sands Skypark, Сінгапур

Басейн у готельному комплексі Marina Bay Sands Skypark – це найдовший переливний басейн у світі. Його довжина – 146 м. Він одним з перших був спроєктований так, що відвідувачам здається, що один його край зникає. Скористатися ним зможуть лише постояльці готелю.

Address Beach Resort, Дубай, ОАЕ

Басейн у хмарочосі Address Beach Resort розташовується на висоті 294 метрів, що є рекордною. Цей факт зафіксували у Книзі рекордів Гіннеса. Для бажаючих поплавати тут відкривається вид на Перську затоку і більшість пам'яток міста. Його довжина – 100 метрів. Важлива умова – скористатися ним зможуть постояльці апартаментів, і тільки ті, кому вже виповнився 21 рік.

Sky Bar, Куала-Лумпур, Малайзія

Одним з найпопулярніших басейнів в столиці Малайзії вважається Skybar, де відвідувачам пропонують не тільки поплавати, а й випити прохолодний коктейль. Одна частина басейну знаходиться у будівлі, а інша вже виступає за стіни висотки. Розташовується басейн на 33-му поверсі. Поплавати в ньому можна тільки вдень.

137 Pillars Suites & Residences, Бангкок, Таїланд

У готелі 137 Pillars Suites & Residences є відразу два басейни – перший на 27-му поверсі доступний для всіх, і на 30-му – лише для постояльців люксових номерів. Він вважається одним з найрозкішніших у світі. У нього цілих три переливні боки, завдяки чому відкривається панорамний вид буквально на 360 градусів.

Mirage House, острів Тінос, Греція

Цей приватний басейн є унікальним архітектурним проєктом, створений бюро Kois Associated Architects. Він знаходиться на даху у будинку, що захований у скелі. Межі басейну виходять за стіни будівлі, ховаючи його від спекотного сонця. З басейну відкривається вид на Егейське море.

Belmond Hotel Caruso, Равелло, Італія

У Belmond Hotel Caruso басейн розташований на висоті 350 м над рівнем моря з видом на Амальфійське узбережжя. Його особливість в тому, що створюється враження, що басейн безкрайній. Італійський Belmond Hotel Caruso входить у список найстаріших готелів світу. Він би побудований у 1050-му році.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, перший у світі підвісний повністю прозорий басейн відкрили у кінці травня цього року у Лондоні на території елітного житлового комплексу Embassy Gardens в районі Nine Elms, що розташований в південно-західній частині британської столиці. Підвісна конструкція довжиною у 25 метрів розташувалася на рівні десятого поверху.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

226

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом