Автор оригінального "Дитячого світу" прокоментував реконструкцію

Автор оригінального проекту універмагу "Дитячий світ", розташованого біля станції метро "Дарниця" у Києві, Володимир Залуцький заявив, що його не залучили до конкурсу з реконструкції фасаду будівлі.

Як повідомляє "Хмарочос", раніше архітектор Дмитро Аранчий, проєкт якого переміг, казав, що конкурсне завдання складалося, зокрема, за участю автора "Дитячого світу" Залуцького. Проте останній заявив, що відмовився від участі уякості підтвердження своїх слів надав копію листа, який був адресований президентові Національної спілки архітекторів України Олександру Чижевському.

У листі йдеться, що Залуцький отримав вихідні креслення проєкту забудови універмагу, додані до умов конкурсу, та змушений відмовитися від офіційних обов'язків консультанта у цьому конкурсі. Зокрема, його не влаштувало, що креслення передбачають зміну первинного, квадратного у плані обсягу "Дитячого світу", а також знищення одного з чотирьох фасадів разом із незадимлюваною евакуаційною вежею.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно завершився Всеукраїнський архітектурний конкурс щодо того, як має виглядати будівля "Дитячого світу" у Києві, за результатами якого переміг авторський проєкт Дмитра Аранчія. У НСАУ назвали знайдений масштаб фасадів нової будівлі вдалим рішенням.

У свою чергу архітектор та активіст Віктор Гліба повідомив, що під виглядом реконструкції забудовник легалізує нове будівництво 25 тисяч "квадратів" торгової площі за рахунок парковок універмагу. Він також повідомив, що йдеться про підробку містобудівних документів, за що забудовнику може загрожувати кримінальна справа.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом