Ринок землі в Україні відкриють з великими обмеженнями – Держгеокадастр

Ринок землі в Україні буде відкрито зі значними обмеженнями, однак їх поступово знімуть під тиском бізнесу і людей.

Про це заявив глава Держгеокадастру Роман Лещенко в ході міжнародної конференції Grain Ukraine-2020 року, передає пресслужба відомства.

"Ринок землі в Україні буде консервативним, із значними обмеженнями, але вона потрібна державі", – розповів Лещенко.

У Держгеокадастрі нагадали, що з 1 липня 2021 року скасовується мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. З липня 2021-го до 1 січня 2024 року діятимуть обмеження на покупку землі – не більше 100 га в одні руки. До 2024 року купувати землю зможуть тільки фізичні особи. Юридичним особам купувати землю забороняється.

"Сьогодні в Держгеокадастрі проводимо колосальну роботу, щоб після старту обороту земель сільгосппризначення зробити нашу структуру більш зручним сервісом", - підкреслив Лещенко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, після того як у квітні 2020 року Верховна Рада відкрила українцям доступ до Геокадастру, Всесвітній банк захотів допомогти з проведенням технічного аудиту у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом