Архітектори розробили альтернативний варіант фасаду "Квітів України". Фото

Альтернативний проєкт ревіталізації будівлі колишньої оранжереї "Квіти України" на вулиці Січових Стрільців, 49 у Києві був розроблений архітекторами Антоном Каламбетом і Олександром Дойковим і презентований громадською ініціативою на конференції в Українському кризовому медіацентрі.

Як повідомляє "Хмарочос", на думку архітекторів, у будівлі є потенціал, зокрема її можна адаптувати до сучасних потреб. Також нагадали, що "Квіти України" були визнані будівлею року у 1986 році, при цьому без ідеологічного підтексту тієї епохи.

Також було піднято питання, що будівлю необхідно законсервувати, бо вона зараз стоїть відкритою і згодом ціна реконструкції виросте. Захисники будівлі запевняють, що зібрали понад 6500 підписів у відкритому листі до Мінкульту про негайне присвоєння будівлі охоронного статусу. Також представники Карти Реновації спільно із залученими експертами досліджували будівлю, склали для неї облікову документацію і направили її до Міністерства культури.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 12 липня будівельна техніка приступила до демонтажу фасаду будівлі на Січових Стрільців, 49. Обурені кияни зламали будівельний паркан і заблокували роботу будівельників. 13 липня суд заарештував цю будівлю. Водночас, в компанії, яка є власницею будинку, заявили, що не отримували жодних документів про арешт і не в курсі про поданий позові. Проте вони припинили роботу і відігнали будівельну техніку від будівлі.

Пізніше стало відомо, що містобуди на реконструкцію будівлі видав Департамент архітектури та містобудування столичної міської держадміністрації. За словами замдеректора Департаменту Юрія Тація, забудовник мав право демонтувати існуючі несучі конструкції, а замість них будувати нові в старих межах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом