Апеляційний суд залишив Микитася за гратами

Захист колишнього глави компанії Укрбуд Максима Микитася не зміг домогтися скасування арешту в Київському апеляційному суді, засідання якого відбулося в середу, 20 січня.

Як повідомляє Українська правда, клопотання адвокатів Микитася відхилила голова суду Тетяна Росік, підтримавши рішення суду попередньої інстанції. Згідно з цим рішенням екс-голові будівельної корпорації обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого.

Микитась проходить підозрюваним у справі про викрадення людини. Проте, один з доказів причетності колишнього забудовника до цієї справи – листування з організаторами злочину, було визнано фальшивим, це підтвердили і в прокуратурі. Проте, правоохоронці вважають, що цей факт не може спростовувати причетність Микитася до викрадення.

Суд над Микитасем
slovoidilo.ua

"Воно була, це листування. Однак... воно не використовувалося підозрюваним під час вчинення злочину. Воно створювалося з тією метою, щоб запевнити потерпілого Мірошниченка в тому, що вони діють в інтересах Микитася", - заявив під час засідання прокурор.

Слідство стверджує, що потерпілому показали сфабриковану переписку з колишнім забудовником листування. Але Микитась нібито пізніше зателефонував і повідомив жертві, що викрадачі таки діють від його імені.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, колишній забудовник знову опинився за гратами перед самим Новим роком. Шевченківський районний суд столиці в четвер, 31 грудня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права застави.

Микитась виявився підозрюваним у справі про викрадення людини. Так, за версією слідства колишній забудовник замовив викрадення юриста, який нібито був йому винен грошей. Викрадення організував лідер злочинного угруповання. Він в даний момент відбуває покарання за вбивство. Попередньо у Микитася пройшли в будинку обшуки.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук