Апеляційний суд заборонив реконструкцію "Квітів України"

Київський апеляційний суд заборонив проведення реконструкції будівлі "Квіти України", яка розташована у Києві на вулиці Січових Стрільців, 49.

Відповідне рішення колегія суддів ухвалила у понеділок, 25 жовтня. Згідно з рішенням, заборонено проводити роботи з реконструкції, демонтажу, підготовчих будівельних робіт, проводити облагородження території або будь-що інше, що може спричинити зміну фасаду чи інших елементів будівлі.

Таким чином рішення Шевченківського районного суду Києва від 14 липня 2021 року було залишено без змін. Апеляційна скарга, подана представником ПрАТ "Квіти України", – залишилася без задоволення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, компанія "Квіти України" 17 вересня подала позов до Окружного адмінсуду Києва вимагаючи скасувати наказ про внесення будівлі на Січових Стрільців до держреєстру пам'яток. Також відомо, щодо "Квітів України" відкрито ще два провадження: апеляція у справі авторського права, і проти тих, хто висвітлював події навколо демонтажу фасаду будівлі.

Нагадаємо, забудовник розпочав демонтажні роботи 12 липня, але роботу будівельників зупинили кияни. Хоча фасад будівлі "Квітів України" був пошкоджений, проте вдалося врятувати від руйнування. Згодом столична влада анулювала картку на проведення будівельних робіт. А пізніше суд заарештував будівлю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом