АМКУ продовжує блокувати покупку готелю "Дніпро" в Києві

Вже друга заява ТОВ "Смартленд", який купив під час аукціону готель "Дніпро" в Києві, знаходиться на розгляді Антимонопольного комітету. Першу заяву АМКУ повернув 21 серпня через неповну інформації, яка була вказана там.

Як повідомляє Ліга антитрасту, протягом 15 днів відомство має визначитися чи містить заява весь необхідний перелік інформації, і в разі її невідповідності закону - повернути.

При цьому у заявника можуть виникнути проблеми з отриманням дозволу, якщо реальним покупцем активу буде інша особа, ніж та, що вказана в поданих документах. Адже відомство має надавати дозвіл на отримання контролю фактичного власника. З огляду на те, що Смартленд позначив заяву і все додані до нього документи, як конфіденційну інформацію, отримати будь-які дані щодо реального суб'єкта, який набуває контроль, і джерел фінансування транзакції, не є можливим.

Термін розгляду заяв про надання дозволу на концентрацію органами АМКУ становить 30 днів. У разі виявлення підстав для заборони концентрації, АМКУ починає розгляд відповідної справи, термін розгляду якої не має перевищувати 3 місяці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Окружний адмінсуд Києва надійшов позов про визнання протиправним і скасування результатів аукціону з продажу готелю "Дніпро". На думку позивача, наказ був прийнятий Фондом держмайна з порушенням норм чинного законодавства, є протиправним і таким, що підлягає скасуванню.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом