АМКУ оштрафував дві компанії з корпорації Укрбуд на 117 млн грн

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "СК "Укрбудмонтаж"і ПрАТ "Укренергомонтаж" (обидва - Київ), що входять до корпорації Укрбуд, за змову на конкурсі підрядників, оголошених ДСП "Чорнобильська АЕС" і НАЕК "Енергоатом".

За даними АМКУ, компанії-порушники в період з 2017-2018 років брали участь у чотирьох закупівельних процедурах на загальну суму понад 1 млрд грн, перемігши в трьох найбільших, і були відібрані підрядниками для будівництва об'єктів на ЧАЕС і Централізованого сховища відпрацьованих ядерних відходів (ЦСВЯП), передає Інтерфакс-Україна.

Однак, пізніше Північне міжобласне тервідділення АМКУ з'ясувало факти змови між компаніями, зокрема, обидві розташовані по одному адресою і використовували один IP-адреса, мають загальних співробітників, активно зв'язувалися між собою під час торгів і діяли синхронно, надавали один одному фінансову допомогу. Крім того, компанії пов'язані господарськими відносинами.

Компанії звинуватили в змові з будівництва об'єктів на ЧАЕС
pixabay.com

Таким чином, комітет виніс рішення про наявність змови на торгах. Так, ТОВ "БК "Укрбудмонтаж" оштрафовано на 55 млн грн, ПрАТ "Укренергомонтаж" – на 62 млн грн. Крім того, обом компаніям заборонено брати участь у державних закупівлях протягом трьох років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вищий анктікоррупціонний суд (ВАКС) відправив екс-депутата і колишнього президента Укрбуду Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук