Amazon візьметься за будівництво доступного житла

Найбільша американська компанія Amazon збирається запустити фонд житлового будівництва.

Як говориться в повідомленні компанії, фонд Amazon Housing Equity Fund займеться будівництвом доступного житла в Сіетлі, Арлінгтоні (штат Вірджинія) і Нешвіллі (штат Теннессі). Ці регіони обрані невипадково, саме тут компанія вважається найбільшим роботодавцем. Таким чином, компанія хоче допомогти сім'ям, які отримують від 30% до 80% середнього доходу. У будівельний фонд Amazon збирається залучити $ 2 млрд і побудувати 20 тисяч одиниць житла.

Перші будівельні проекти будуть реалізовані в Арлінгтоні. На будівництво житла залучать $567. За ці гроші збираються побудувати 1300 будинків. Відзначається, що Amazon не планує заробляти на будівництві житла, в зв'язку з цим їй не доведеться платити високі податки.

Як відомо, Amazon - найбільший постачальник хмарних послуг, лідер на ринку електронної комерції, видавництві та медіа. Підтримує окремі роздрібні сайти для деяких країн, а також пропонує міжнародну доставку деяких своїх продуктів в інші країни. Була заснована Джефом Безосом у 1994 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні за дев'ять місяців за державними програмами отримали в житло 400 сімей, при цьому тільки один договір був профінансований з держбюджету. У Держмолодьжитлі підкреслили, що у 2020 році фінансування житлових програм у нас в країні була вкрай обмеженим.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

151

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом