Звільнення від орендної плати за держмайно: кого це стосуватиметься

1 хв

В Україні частину громадян звільнять від обовʼязку здійснення орендної плати за державне чи комунальне майно. Відповідний проєкт постанови направили для розгляду у секретаріат Кабінету міністрів, повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідне питання розглянули під час чергової наради з питань прав на житло окремих категорій ВПО під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

“У процесі обговорень представник від Фонду державного майна України презентував проєкт змін до постанови КМУ від 27 травня 2022 року № 634”, — йдеться у повідомленні.

Звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно на період дії воєнного стану запропонували такі категорії осіб:

  • фізичні особи/фізичні особи-підприємці, яких було призвано чи прийнято на військову службу;
  • орендарі майна, яке розташоване на окупованій території чи в зоні активних бойових дій. Відповідно до переліку Мінреінтеграції від 22.12.2022 року № 309.

"Також пропонується встановити органам місцевого самоврядування та їхнім підприємствам місячну орендну плату у розмірі 1 гривні за 1 квадратний метр площі для гуртожитків, облаштованих з метою розміщення переселенців", — зазначили у пресслужбі.

Відповідний проєкт постанови направили до Секретаріату Кабінету міністрів для подальшого розгляду Урядом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше міська влада Львові почала виплачувати кошти на оренду житла мешканцям міста чиї будинки було зруйновано внаслідок ракетного удару 6 липня 2023 року з боку російських агресорів. Члени виконкому погодили компенсацію вартості оренди мешканцям чотирьох із 17 будинків найбільш зруйнованих.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

449

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом