Жителям зруйнованих у Львові будинків допоможуть з орендою житла

Жителям Львова, чиї будинки було зруйновано внаслідок ракетного удару 6 липня з боку російських агресорів, міська влада виплачуватиме кошти на оренду житла.

Відповідне рішення ухвалив виконком Львівської міської ради у п'ятницю, 14 липня, передає Tvoemisto .

За словами першого заступника мера Львова Андрія Москаленка, члени виконкому погодили компенсацію вартості оренди мешканцям чотирьох із 17 будинків найбільш зруйнованих.

Сума виплат залежатиме від типу житла, у якому мешкали постраждалі особи. Зокрема, мешканці однокімнатних квартир отримуватимуть десять тисяч гривень компенсації, двокімнатних – 12 тисяч гривень, а трикімнатних – 15 тисяч гривень. Потерпілим, які проживають у гуртожитках чи модульному містечку, також виплачуватиметься такі компенсації.

Також узгодили виплати компенсацій за пошкоджене житло. Разова допомога у розмірі 8 тисяч гривень за вибиті двері. "Інші ми робимо разом централізовано - ставимо десь дерев'яні, а десь пластикові вікна. Йде відновлення будинків", - розповів чиновник.

6 липня Львів зазнав ракетного удару. Уламки однієї з російських ракет впали на житловий будинок. В результаті загинули десять людей, 42 отримали поранення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, під Києвом у Бучі відновили фасад ЖК Центральний , який у березні минулого року потрапив під обстріл.

Ремонт комплексу розпочався за рахунок коштів мешканців. Артилерія рашистів зашкодила комунікації будинку: електропостачання, каналізацію. Також людям довелося самотужки склити парадні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом