Знесення будинку на Позняках обійдеться на півтора мільйона дешевше

Демонтаж будинку на столичних Позняках обійдеться в 14,2 млн гривень. Угоду КП "Житлоінвестбуд-УКБ" Київради уклало 14 вересня з будівельною компанією ЗЗБК №1.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідні дані надала система "Прозорро".

Так, до кінця 2020 року фірма підготує будівельний майданчик і почне роботи з розбору житлового будинку №1/5 на вулиці Крушельницької у Дарницькому районі Києва.

Спочатку виготовлять каркас і посилять ним будівлю, потім демонтують ліфти, внутрішні сантехнічні мережі, опалення, електроосвітлення, електрообладнання, газопостачання та власне будівлю, а також виконають земляні роботи, вивезуть та утилізують сміття.

Роботи закупили за скороченою переговорної процедурою через виникнення особливих економічних обставин з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій. Замовник в обгрунтуванні пояснив свій вибір підрядника тим, що ЗЗБК №1 має кваліфіковану команду, досконалий менеджмент, застосовує новітні технології, високоякісні матеріали і конструкції (зокрема залізобетонну продукцію власного виробництва) і орієнтується на європейські стандарти якості.

Компанія за час своєї діяльності звела більш сорока збірних залізобетонних житлових будинків. Таким чином, вона має досвід в будівництві збірних залізобетонних конструкцій і оцінці стану несучих конструкцій, в тому числі аварійних будівель та споруд, а також проєктів посилення їх конструкцій.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, раніше в розпорядженні КМДА йшлося про те, що будинок на Позняках знесуть за 15,7 млн гривень, які мають виділити з резервного бюджетного фонду Києва.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом