Жуків острів врятували від забудови, землі повернули Києву

Верховний Суд України поставив крапку щодо земель ландшафтного заказника "Жуків Острів", повернувши їх Києву.

Відповідне рішення суд ухвалив, задовольнивши позов прокуратури та залишивши рішення попередньої інстанції – Київського апеляційного суду – без змін.

Як йдеться у повідомленні, Офіс генерального прокурора звернувся до суду з позовом на користь держави до фізособи, яка необґрунтовано оформила на себе право власності 17 земельних ділянок природно-заповідного фонду вартістю 45 млн грн площею понад 3 га.

Слідство встановило, що попри те, що ці землі мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення, вони були безоплатно передані для забудови.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за даними "Bigus.info", Департамент містобудування та архітектури у 2019 році видав кооперативу "Совські ставки" документи під забудову на Жуковому острові. Кооператив безплатно отримав ці землі та планував збудувати закриту базу відпочинку, два великі будинки зі своїми причалами, всупереч Генплану Києва - будівництво котеджів тут не дозволено.

Кооператив "Совські ставки" входить до орбіти гендиректора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна, згідно з його декларацією за 2018 рік.

Острів Жуків – це одна з найбільших заповідних зон столиці, де збережено природну екосистему, деякі представники флори та фауни, що мешкають на острові, занесені до Червоної книги.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом