Житловий комплекс у вигляді метелика: незвичайний проєкт реалізували в Греції. Фото

У престижному грецькому курортному місті Вульягмені побудували незвичайний житловий комплекс, який зовні нагадує метелика.

Як повідомляє Designboom, створили проєкт архітектори зі студії 314. Для проживаючих там відкривається дуже гарний краєвид: будинок розташований серед пагорбів недалеко від морського узбережжя. Він складається з чотирьох будівель, кожна з яких має по два поверхи та підвал.

Дах будівель нагадує крила метелика, вони захищають від спеки на першому поверсі, при цьому не закривають краєвид на море на другому. Крім того, спеціально зроблені отвори в даху допомагають наповнити будинок природним світлом.

"Цей житловий комплекс поєднав у собі дизайнерський підхід до проєкту і турботу про комфорт мешканців, що забезпечило такий чудовий результат", - відзначають творці проєкту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Мельбурні, в найбільшому місті Австралії, побудували поруч два хмарочоси, з'єднавши їх багатоповерховим мостом. Будинки облицювали склом, щоб отримувати по максимуму сонячне світло.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

189

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом