Жителі Запорізької області почали активно платити податки на нерухомість

Місцеві бюджети Запорізького регіону з початку року отримали 92 мільйони гривень податку на нерухоме майно, окреме від земельної ділянки. Надходження у порівнянні з минулим роком зросли на 11 мільйонів гривень або на 13%.

Про це повідомили в пресслужбі обласної податкової.

Зокрема, від юридичних осіб до місцевих бюджетів надійшло 62 мільйони гривень податку на нерухомість, підприємці-фізособи заплатили 30 мільйонів гривень, що більше ніж було в минулому році на 45%.

Найбільші надходження забезпечили власники нерухомості у Запоріжжі – 30,7 мільйона гривень. До бюджетів Мелітополя, Мелітопольського та Веселівського районів направлено 15,6 мільйона гривень, Якимівського та Приазовського районів – більше 11 мільйонів, Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 8 мільйонів, Вільнянського та Новомиколаївського районів – 5,1 мільйона, Запорізького району –- 4,8 мільйона гривень.

Станом на кінець року в Запорізькій області зареєстровано 4033 власників нерухомості-юридичних осіб та 23 тисячі – фізичних осіб, нерухомість яких підлягає оподаткуванню.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, жителі Запорізької області за перше півріччя заплатили за нерухомість більше 60 млн гривень податків в першому півріччі, що на 9% більше аналогічного періоду в 2019 році.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом