Жертвами "чорних ріелторів" у Дніпрі були люди похилого віку: злочинці відбрали квартири і землю

У Дніпрі затримали банду "чорних ріелторів", які обманювали людей похилого віку, привласнюючи їх нерухомість.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіціі в Дніпропетровській області.

"Як з'ясували співробітники управління карного розшуку ГУНП, зловмисники організували схему, по якій забирали нерухоме майно громадян. Для цього вони використовували підроблені документи", – розповіли правоохоронці.

Так, група зловмисників встигла привласнити собі 11 об'єктів нерухомості, серед яких були квартири, недобудови, земельні ділянки та автозаправні станції. Жертвами шахраїв стали люди похилого віку і алко- або наркозалежні.

До складу банди входили шість осіб: організатор, "чорні" ріелтори, подільники та безпосередні виконавці злочину.

У вівторок, 28 липня, поліція провела 15 санкціонованих обшуків. Правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, речі і документи, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, підроблені паспорти, документи і печатки, які підтверджують їхню причетність до злочинів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Дніпрі вже розкрили не першу банду "чорних ріелторів". Раніше тут промишляло ОЗУ, яке забирало у людей право власності на нерухомість, а жертв незаконно утримували у власних будинках, катували.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом