Зеленський створив орган, який буде вирішувати проблеми у будівництві

В Україні з'явиться координаційна рада, мета якого допомогти інвесторам і забудовникам у вирішенні проблем у будівельній галузі.

Відповідний указ був підписаний главою держави Володимиром Зеленським напередодні.

Як уточнили в пресслужбі президента, завданнями нового органу буде створення механізмів, які будуть вирішувати проблеми як інвесторів, так і забудовників, а також інших учасників будівельного ринку. Крім того, координаційна рада має допомогти українцям у вирішенні їхніх питань щодо реалізації власного житла, стежити за ситуацією на ринку, аналізувати виникаючі проблеми, готувати пропозиції главі держави щодо збільшення інвестицій у будівництво.

Для роботи рада буде взаємодіяти з органами місцевого самоврядування, державними підприємствами і різними держструктурами. Також для виконання певних завдань новостворений орган зможе залучати різних держслужбовців, чиновників, незалежних експертів і фахівців, заручатися підтримкою громадських організацій.

Глава Офісу президента має протягом місяця внести пропозиції щодо складу координаційної ради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня заступник глави МВС Антон Геращенко розповідав, що в Україні напрацюють законодавчу базу, яка унеможливить шахрайство в будівельній сфері до кінця осені. За його словами, вже представлена концепція законодавчих змін, які покликані врегулювати відносини між забудовниками та інвесторами, захистити саме інтереси інвесторів, а також посилили відповідальність забудовників за невиконання договірних умов або шахрайських дій.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом