Зеленський пообіцяв українцям відшкодування за втрачене житло

У додатку "Дія" з'явилася можливість повідомляти про руйнування житлових будинків унаслідок російської агресії, що дозволить у майбутньому отримати компенсації.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на телебаченні.

"Як я і обіцяв, держава відшкодує втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій. Кожен наш громадянин, кожна громадянка вже може подати відповідну заявку до "Дії"", - сказав глава держави.

За його словами, у додатку вже стало доступне подання заяв на відшкодування збитків. Щоб ця послуга була доступною, програму необхідно оновити. Також наголошується, що цю заявку згодом можна буде подати й у центрах надання адмінпослуг.

Зеленський наголосив, що функціонал у "Дії" досить простий, додаткові деталі будуть пізніше озвучені представниками уряду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня прем'єр Денис Шмигаль говорив про оновлення у додатку "Дія", завдяки цьому збиратимуться відомості про зруйновані житлові будинки в Україні. Також тут запустили нове тимчасове цифрове посвідчення. Воно міститиме паспортні дані, ідентифікаційний податковий номер. З ним можна переміщатися Україною та пред'являти на блокпостах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом