Зеленський підписав законопроєкт про якість будівельної продукції

Закон про якість будівельної продукції був підписаний главою держави Володимиром Зеленським у середу, 30 вересня.

Як повідомили в пресслужбі президента, закон про введення техрегламенту на будівельну продукцію дозволить реалізувати в українському законодавстві положення регламенту ЄС про якість будматеріалів.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, законопроєкт №2698 був прийнятий депутатами Верховної Ради ще 2 вересня. Тоді за нього проголосували 322 парламентарія.

Передбачається, що за допомогою нового закону вдасться підвищити безпеку і надійність будівель в Україні, налагодити взаємозв'язок нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

Автор законопроєкту народний депутат Олена Шуляк зазначила, що даний закон важливий для асоціації Україна-ЄС.

"Закон має допомогти запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок, а також ввести європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції", - підкреслила вона.

Тим часом, багато експертів приходять до думки, що цей закон не буде нормально працювати, бо в Україні немає органів, які б контролювали якість вітчизняної будівельної продукції. Разом з тим він може відкрити двері для європейських матеріалів, з якими українські не зможуть просто конкурувати.

У свою чергу президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе заявляв, що закон про будівельної продукції – це необхідний крок до якісних матеріалів, безпечних споруд і європейського законодавства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом