Завширшки 11 метрів: в Австралії побудували один з найбільш тонких хмарочосів у світі. Фото

У Мельбурні збудували один з найбільш вузьких у світі хмарочосів, висота якого склала 184 метри при цьому ширина в найтоншій його частини – трохи більше 11 метрів.

За будівництво незвичайної будівлі взялася австралійська архітектурна фірма Bates Smart, передає Dezeen.

У будівлі розташовуються 259 квартир на 60 житлових поверхах. Для мешканців передбачена низка зручностей. Зокрема, на 27 поверсі є їдальня, спортзал, бар на терасі під відкритим небом. Ліфти і сходові прольоти добудовувалися окремо. Підлоги цього будинку мають Н-подібний план. Кожен з поверхів складається з підлоги товщиною 150 міліметрів, балок, які підтримують наступний поверх, а також вже готового фасаду.

Як стало відомо, будівельники використовували модульну систему із зібраних деталей, що спростило і, відповідно, прискорило процес будівництва. До слова, будівництво велося в дуже обмежених умовах – новобудова виявилася "затиснута" між двома будівлями.

Проте, не дивлячись на це будівництво велося з випередженням графіків. В цілому термін вдалося скоротити на 10 місяців, що є дуже хорошим результатом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом