Затримано заступника глави Мінрегіону Лозинського у справі про хабар


Заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського затримали співробітники НАБУ.

Як повідомляє, чиновник підозрюється за статтями Кримінального кодексу 364 (зловживання владою та службовим становищем), 368 (отримання неправомірної вигоди посадовцем в особливо великому розмірі). Розслідування кримінального провадження ведеться з вересня 2022 року.

Джерела видання повідомили, що Лозинського підозрюють у отриманні хабара у розмірі 400 тисяч доларів під час закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 мільярда гривень. Детективи НАБУ також провели обшуки у чиновника.

Як відомо, уряд призначив Лозинського виконувачем обов'язків голови Мінрегіону після того, як був звільнений з цієї посади Олексій Чернишов. Пізніше це відомство було об'єднане з Міністерством інфраструктури під керівництвом Олександра Кубракова, Лозінського було призначено його заступником.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше співробітники Держбюро розслідувань повідомили про підозру заступника голови Держінспекції архітектури та містобудування Микити Барабаша за зловживання службовим становищем. Як з'ясувало слідство, зловживання чиновника призвели до того, що держава втратила 205 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом