Заради Протасового Яру Київрада змінила Генплан: що буде замість забудови

Київрада визнала недійсними землевідведення на території Протасова Яру, тут надалі буде створений регіональний ландшафтний парк.

Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 28 липня, розповів мер столиці Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

За його словами, також депутати скасували зміни до Генерального плану Києва та Програми розвитку зеленої зони, якими земельні ділянки в Протасовому Яру були переведені під житлову забудову. Йдеться про скасування передачі для освоєння 3,23 га зелених зон ТОВ "Дайтона груп".

На наступне пленарне засідання Київради повинен бути винесене питання про відмову в поновленні договору оренди з ТОВ "Інтербуд Компані". Компанія орендує іншу земельну ділянку в Протасовому Яру площею 0,7 га, яка також в перспективі має стати частиною регіонального ландшафтного парку "Протасів Яр".

"Місто робить все для наведення порядку з землею урочища. На найближчу сесію Київради буде винесено ще один важливий проєкт рішення - про відмову в поновленні договору оренди з Інтербуд Компані. Тому прошу депутатів відповідально поставитися до ухвалення цього важливого питання", - зазначив Кличко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, столична влада запланувала зробити у Протасовому Яру великий парк, замість його забудови, як передбачалося раніше.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом