Законопроєкт про довгобуди внесуть до Ради цього року – Шуляк

Законопроєкт про недобудовані житлові об'єкти буде внесено до Ради вже цього року.

Про це розповіла заступник голови містобудівного комітету Верховної Ради та голова фракції "Слуга народу" Олена Шуляк, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, за розробку законопроєкту про недобудови відповідає Мінрегіон. "Очікуємо, що Мінрегіон внесе у 2022-му свій законопроєкт, і ми матимемо розв'язання проблеми", - заявила депутат.

Вона зазначила, що більшість проблемних будинків серед класів наслідків СС2 та СС3. Крім того, органи місцевого самоврядування повинні промоніторити об'єкти, які декларувалися з класом СС1, а за фактом будувалися багатоповерхові будинки і згодом будівництво зупинялося.

Потім, коли інформацію буде зібрано, українці зможуть з нею ознайомитися та повідомити, якщо раптом якийсь об'єкт не буде включений до складу.

За словами Шуляк, раніше в Україні не вели статистику та не збирали інформацію про технічний стан проблемних будинків, а також хто є їхніми власниками. Вона вважає, що формування реєстру недобудов допоможе комплексно підійти до цього питання, що дозволить його вирішити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон розробив проєкт постанови щодо проведення інвентаризації об'єктів незавершеного житлового будівництва. У міністерстві наголосили, що формування переліку об'єктів незавершеного житлового будівництва – крок на шляху до розв'язання питання довгобудів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом