Забудовники спекулюють будівельними нормами щодо облаштувань мансард – КМДА

В Україні забудовники часто спекулюють на будівельних нормах, що стосуються облаштування мансард, роблячи на горищі ще три або чотири поверхи.

Про це у середу, 22 липня, написав у себе в Facebook заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Юрій Тацій.

За його словами, згідно з останніми змінами будівельних норм, садибна забудова не може перевищувати 3-х поверхів без урахування мансарди. Раніше в ДБН для садибного будинку дозволялися 4 поверху, але з урахуванням цокольного і мансардного поверхів.

"На останніх змінах на нормі нерідко спекулюють забудовники. Так як поверховість мансарди в нормах не вказана, то будуються двох-трьох-чотириповерхові мансарди. Таким чином забудова вище, ніж дозволяється, однак за фактом будівельні норми не порушуються", – розповів Тацій.

Чиновник у зв'язку з цим висловив надію, що норми все-таки будуть скориговані урядом, і забудовники не зможуть зловживати недосконалістю законодавства.

"А зараз замовники будівництва повинні розуміти, що будівельні норми створені перш за все заради безпеки будівель і порушення норм може загрожувати жителям цього будинку і сусідніх будинків", - додав Тацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на будівлі, яке знаходиться в історичному ареалі Бердянська Запорізької області, в самому центрі міста, без всяких документів і в порушення всіх архітектурних норм ведеться будівництво незрозумілого вигляду мансарди. Влада міста скаржаться, що не можуть вплинути на ситуацію через реформу ДАБІ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом