Забудовникам дали можливість зводити висотки у селищах

Суд у середу, 1 вересня, скасував будівельну норму, яка забороняла будівництво висоток у селищах під Києвом.

Про це написав юрист Юрій Хапко у себе в Facebook.

За його словами, Апеляційний суд залишив в силі рішення попередньої інстанції, і вже з 2 вересня відповідні норми ДБН більше не діють. "Це відкриває вікно можливостей для забудовників в передмісті столиці", - зазначив Хапко.

Юрист зауважив, що останнім часом Київ і область постійно конкурують за покупців нерухомості. При цьому передмістя стало випереджати столицю за обсягом будівництва нових площ нерухомості за низкою факторів. З прийняттям цього рішення така тенденція тільки посилиться.

Хапко також не виключає, що "вікно можливостей" для забудовників може закритися, в залежності від того, яку позицію займе Верховний Суд.

Також відомо, що 3 березня Окружний адміністративний суд Києва за позовом громадської організації "Коло українських будівельників" до Мінрегіону скасував наказ Міністерства щодо максимально допустимої висоти житлової забудови, яка визначалась від чисельності населення і класифікації населеного пункту. Так, наприклад, міста чисельністю від 50 до 100 тис. осіб включно допускали садибну забудову і багатоквартирні житлові будинки заввишки до 48 м (до 16 поверхів включно). А в містах чисельністю понад 100 тисяч осіб висотність багатоквартирної житлової забудови встановлювадась документацією з просторового планування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, населення передмістя Києва виступає проти будівництва висоток в їх населених пунктах. Так, жителі Биківні, селища в межах міста столиці (Деснянський район), вийшли з протестом 24 червня під стіни КМДА, вимагаючи заборонити висотну забудову їхнього населеного пункту. За словами протестувальників, місцева інфраструктура не підходить для хмарочосів: там немає доріг, а електропроводка і водовідведення не витримають нового навантаження. При цьому, місцева мешканка розповіла, що поруч з її приватним будинком, впритул до паркану хочуть поставити багатоповерхівку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом