Забудовник хоче стягнути з архітектора "Квітів України" 300 тисяч

Забудовник хоче стягнути з автора проєкту "Квіти України", архітектора Миколи Левчука 300 тисяч гривень судових витрат.

Про це розповіли у спільноті "Зберегти Квіти України".

"Це звичайна практика, коли сторона, що виграла, вимагає від опонентів відшкодування судових витрат. Однак такої гігантської суми ми не очікували", - прокоментували ситуацію активісти.

Вони додали, що на архітектора спочатку чинився тиск, "натякаючи, що його "роздягнуть", якщо він зважиться на судовий процес. "Що цікаво після того, як виграв першу інстанцію, забудовник притримав вимогу про відшкодування судових витрат. Чому? Тому що зробив відчайдушну спробу "договоритися по-хорошому", зателефонувавши дочці архітектора. Він озвучив, що компанія не має наміру відмовлятися від своїх планів та рекомендує домовитися", - повідомили активісти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше Апеляційний суд не задовольнив скаргу щодо авторського права архітектора будівлі "Квіти України" Миколи Левчука, розташованої на вулиці Січових Стрільців, 49 у Шевченківському районі Києва.

Один із власників павільйону Олексій Пишний заявляв, що авторські права належать не Левчуку, а інституту "Київпроект", у якому раніше працював архітектор. Нагадаємо, демонтажні роботи стартували 2 липня 2021 року. Будівельники почали розбирати фасад будівлі, проте зруйнувати її до кінця не встигли, кияни увірвалися на будівельний майданчик та зупинили роботу будівельної техніки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом