Забудова Осокорків: Верховний Суд раптово продовжив договір оренди

Верховний Суд у вівторок, 22 грудня, продовжив термін оренди однієї з ділянок на Осокорках у Дарницькому районі Києва для компанії "Контактбудсервіс" під житлову забудову.

Про це повідомили у групі "Arkada Investors".

"Підсумок засідання Верховного Суду з надзвичайної справи №910/10351/20 щодо продовження терміну оренди земельної ділянки 8000000000:96:001:0008, 90,6379 Га ж/м Осокорки-Центральні", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу експерт у містобудуванні Георгій Могильний зауважив, що суд виніс незаконне рішення та незаконно відновив договір оренди на одну з ділянок в екопарку "Осокорки".

"Якщо виявиться, що це рішення є результатом свідомого зливу Київрадою, то Віталій Кличко краще одразу йти до НАБУ та писати явку з повинною", - наголосив експерт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Київраді у четвер, 16 грудня, мало відбутися, але так і не відбулося голосування з питання продовження договору оренди 176 гектарів на Осокрках.

Інвестори банку "Аркада", які придбали квартири в ЖК Патріотика, Патріотика на озерах та Евріка, виступають за продовження договору оренди ділянок території ж/м Осокорки-Центральні для можливості нової забудови компанією Stolitsa Group. Як відомо, "Столиця" пообіцяла вирішити питання з недобудовами Аркади за рахунок житлової забудови Осокороків.

Раніше ці землі орендувала компанії "Контактбудсервіс", наближена до Костянтина Паливоди - ексглави банку "Аркада". Компанія платила несправно, у результаті борги по цій землі зросли до 230 млн гривень. Також є відомості по справі про банкрутство "Контактбудсервісу".

Місцеві жителі виступають категорично проти забудови цих територій, вимагаючи тут створити екопарк.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

151

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом