За порушення законодавства у містобудуванні пропонують ввести кримінальну відповідальність

Держінспекція містобудування України пропонує ввести кримінальну відповідальність за порушення законодавства у сфері будівництва.

Про це повідомив глава ДІМ Юрій Васильченко у середу, 19 серпня.

За його словами, існуюча система штрафів неефективна, оскільки ніяк не стимулює дотримуватися вимог. Він також повідомив, що великі штрафи успішно оскаржуються в суді, а за інших обставин порушникові вигідніше заплатити невеликий штраф, щоб не допустити контролера на об'єкт: близько 6000 грн і складається припис.

"Це дає можливість не платити великі штрафи за ті порушення, які суб'єкт господарювання сам бачить, але не хоче заздалегідь виправляти", – підкреслив глава ДІМ.

У зв'язку з цим, в Держінспекції, враховуючи ситуацію, що склалася, пропонують два шляхи її вирішення: посилення відповідальності за недопущення на об'єкт будівництва, а також введення кримінальної відповідальності за порушення містобудівного законодавства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Україна спробує побудувати систему містобудування на кшталт американської, але адаптувавши під вітчизняні реалії.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом