Для реформування містобудування Україна використовує досвід США – Васильченко

Україна спробує побудувати систему містобудування за американським типом, але адаптувавши під вітчизняні реалії.

Про це заявив глава Держінспекції містобудування України Юрій Васильченко, передає Liga.net.

"Зараз Україна реформує свою систему містобудування. І досвід таких держав, як США, був обраний для визначення вектора руху невипадково, а завдяки прозорості, дієвості та ефективності американської системи. Водночас, він буде не просто скопійований, а пристосований саме для вітчизняних реалій. Я сподіваюся, що після закінчення процесу реформування українська система, увібравши риси західних країн, сама зможе стати зразком для інших держав", - розповів глава ДІМ.

За його словами, містобудівна політика у США визначається і здійснюється на рівні округів і муніципальних об'єднань.

"Разом з тим слід зазначити, що в США містобудування розглядається як практика землеустрою та землекористування населених пунктів. З цієї точки зору американський підхід до формування міського середовища більш утилітарний, ніж естетичний", - додав Васильченко.

Він підкреслив, що в США контроль і нагляд супроводжує процес забудови на всіх етапах життєвого циклу об'єктів нерухомості і проводиться у всіх муніципальних об'єднаннях держави.

Як повідомляють НЕРУХОМІ, Кабінет міністрів затвердив план впровадження електронної системи в сфері будівництва. Експериментальний проект по впровадженню першої черги Єдиної державної електронної системи стартував в Україні вже в липні.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом