За даними Кулеби для відбудови України потрібно 5 млрд доларів

Анна Завірюха 18:34, 10.10.2024

Міністерство розвитку громад і територій визначило, що для виконання ключових потреб відбудови України потрібно 5 млрд доларів. Про це повідомила пресслужба відомства.

Під час Української платформи донорів у Римі міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба назвав основні напрямки, які потребують залучення донорських коштів. Це будівництво водогону з Нової Одеси до Миколаєва, захист енергетичних обʼєктів і підготовка до опалювального сезону, щоб кожна громада була енергозалежною. Окрему увагу Кулеба приділив темі зведення житла для вимушених переселенців. За його словами, зараз Міністерство разом з Агентством відновлення розробляє окремий проєкт відновлення пошкоджених обʼєктів, передусім помешкання для людей.

Водночас він виступив з ініціативою сформувати консультативну групу при Агентстві відновлення і запросив долучитися до неї представників держав, які допомагають Україні. Її завданням буде координація та моніторинг фінансової й технічної допомоги, яка надається донорами, країнами-партнерами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, багато польських фінансових закладів хочуть долучитися до відбудови України. Відповідне дослідженні провела Асоціація польських банків (ZKP).

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук