Більшість польських банків хоче долучитися до відбудови України

1 хв


95% опитаних Асоціацією польських банків (ZKP) фінансових установ зазначили, що зацікавлені брати участь в процесах відбудови України. Про це повідомила Рада з питань співпраці з Україною.

Основними причинами зацікавленості польських банків є очікування клієнтів (80%), мотивація солідарності (70%), довгострокова перспектива прибутків (70%). 

Більшість клієнтів польських банків зацікавлені у бізнес-процесах, які повʼязані з відбудовою України, незацікавленими є лише 5%, а 14% ще поки не визначилися з цього питання.

Також, за результатами анкетування, 81% польських банків зацікавлені фінансовими інструментами у межах програми Ukrainian Facility, 19% не визначилися з цього приводу.

Нагадаємо, що нещодавно уповноважений уряду Польщі з питань відбудови України Павел Коваль провів зустріч з керівництвом понад десяти найбільших польських банків, щоб обговорити фінансування процесу відбудови України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також нещодавно для залучення інвестицій з інших країн Національний банк спростив доступ іноземних інвесторів до відбудови й відновлення України. Ці зміни дадуть змогу виконати зобов’язання України, зафіксовані меморандумом з МВФ. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

186

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом