З недобудованого метро на Виноградар вже розікрали силові кабелі

Заморожене будівництво метро на Виноградар у Києві привернуло увагу мародерів: із будівельного майданчика почали красти дорогі силові кабелі. Світлини з розпатраними облямівками від кабелів обійшли днями соцмережі, повідомляє "Інформатор".

Автори фото зазначили, що оболонки від силових кабелів "товщиною в руку" покинули просто у парку неподалік від будівництва.

"Схоже, що охорони там нема, а обладнання, що залишилось, уже не буде придатне до роботи", - зазначили у коментарях кияни.

Зазначимо, що нинішній випадок, коли про розкрадання на недобудованому об'єкті метрополітену стало відомо громадськості, вже не перший - наприкінці 2023 року місцеві мешканці зняли на відео, як один і той же чоловік виносив з об'єкту метал у пакеті. 

Причому робив це регулярно, так, ніби ходив "на роботу". Тоді у КП "Київський метрополітен" відповіли, що договір з АТ "Київметробуд" було розірвано. А саме ця організація мала б організувати охорону об'єкту.

Зауважимо, що ціни на лом металів мідної групи у київських пунктах прийому металу нині складає 260-275 грн\кг. Відтак, дорогі силові кабелі, один метр яких може коштувати тисячі гривень, крадії здають за безцінь.

Раніше мер Києва Віталій Кличко обіцяв, що будівництво продовжиться, щойно буде проведений новий тендер. Попередній підрядник, компанія "Київметробуд", своїх зобов'язань не виконав, через що договірні відносини з ним було припинено. А новий конкурс почнеться "максимально швидко" - так, принаймні, пообіцяв мер столиці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, співробітники Київської міської прокуратури разом із Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції провели обшуки у приміщеннях АТ "Київметробуд", підрядних організаціях, експертній установі та у приміщеннях осіб щодо витрат коштів, виділених на будівництво метро на Виноградар.

Обшуки були проведені на підставі ухвал суду в рамках провадження, розпочатого за фактом розтрати коштів, виділених на будівництво Сирецько-Печерської лінії на житловий масив Виноградар у столиці.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

5.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом