Юристу, який привласнив Оболонський острів, повідомили про підозру

Столичному юристу Костянтину Бойку, який привласнив Оболонський острів, а також низку причалів і дамб на Дніпрі, офіційно повідомили про підозру в рамках кримінальної справи. У його схемі було задіяно колишнього керівника поліції Києва.

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за статтею про шахрайство в особливо великих розмірах. Слідчі поліції повідомили Бойку про підозру.

За результатами проведеної спільної роботи НАБУ, САП та КМДА було підготовлено матеріали скарги до Мін'юсту. За скаргами КП "Плесо", ДП "Адміністрація річкових портів" та Київської обласної прокуратури було скасовано реєстрацію передачі майнових прав Костянтину Бойку на 4 причали у Києві та області та на цілий Оболонський острів площею 147,7 тис. кв. м.

Як відомо, в ході досудового розслідування, започаткованого за матеріалами журналістського розслідування програми "Схеми", вдалося встановити, що в 2019-2020 роках з комунальної власності могла бути виведена гідротехнічна споруда дамба, розташована на вулиці Прирічній, 8д.

Журналісти з'ясували, що юрист Костянтин Бойко зміг провернути схему завдяки зв'язкам з колишнім керівництвом столичної поліції. Зокрема у розслідуванні фігурувало ім'я екскерівника поліції Києва Андрія Крищинка. Пізніше Крищенко обійняв посаду заступника мера Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, більшість причалів та гребель біля берегів Дніпра в Києві побудували ще під час СРСР. Здебільшого ці споруди перебувають на балансі держави. Проте є об'єкти, які влада так і не взяла на баланс. Юридично вони не мають власника. Їх вільно використовують місцеві жителі, іноді до них приходять річкові судна.

Юрист Бойко використав заяву в поліцію, щоб на прохання слідчого взяти гідротехнічні споруди на зберігання. Потім він оформив ці об'єкти у приватну власність і продав їх же своїй компанії, в якій він є співвласником.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом