Юристи Київради забракували ідею з будівництвом паркінгу на Оболоні

Управління правового забезпечення діяльності Київської міськради забракувало підтриманий раніше земельною комісією проєкт рішення, яким комунальному підприємству передається у користування земельну ділянку на вулиці Прирічній для будівництва тут багаторівневого паркінгу на 120 млн гривень.

Зокрема, як йдеться у документі, юристи Київради повертають проєкт рішення без погодження, тепер земельна комісія має повторно розглянути документ. Перед цим комісія змогла ухвалити проєкт лише з третього разу. Громадськість була обурена тим, що, ухвалюючи це рішення, столична влада не провела публічних обговорень. Крім того, у прийнятому у 2021 році детальному плані територій північної частини Оболоні цей паркінг відсутній. Тобто Київрада та мер Києва Віталій Кличко самі планують порушити ухвалений ними детальний план території.

Відомо, що через останню весняну повінь затопило всю зелену зону біля вулиці Прирічної, де міська влада запланувала будівництво паркінгу. Місцеві жителі пропонують створити "сучасну рекреаційну зону" на вулиці Прирічній без будь-яких забудов. Нещодавно мешканці скаржилися на вирубку дерев на цьому місці. Кияни запропонували чотири альтернативні місця для будівництва паркінгу, які не вимагають вирубки близько сотні дерев та які не перебувають у зоні регулярних підтоплень. Однак думку громадськості влада міста проігнорувала.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, будівництво паркінгу має здійснюватися на території, яка була оголошена ландшафтним заказником місцевого значення "Затока Наталка", рішенням Київради від 27.02.2020 року №148/8318. Тому якесь будівництво тут виглядає абсурдним.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом