Які послуги у порталі "Дія" стали доступні для будівельної сфери

Через портал "Дія" в е-системі можна отримати 11 послуг у сфері містобудування. Про це розповів міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, передає у вівторок, 10 серпня, пресслужба відомства.

За словами чиновника, за допомогою електронної системи можна отримати дозвіл на виконання будівельних робіт, декларацію про готовність об'єкта СС1 до експлуатації і будівельний паспорт. При цьому функціонал постійно оновлюється і надалі кількість опцій ще виросте, зазначив Чернишов.

Він також зауважив, що діджіталізація будівельних процесів дозволила істотно зменшити паперовий документообіг, зменшити взаємодію між суб'єктами будівництва, що в свою чергу позитивно позначилося на зменшенні корупції у галузі, розповів глава Мінрегіону.

Крім того, на порталі "Дія" можна внести зміни або взагалі анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт, отримати сертифікат про готовність об'єкта тощо. Щоб користуватися усіма цими опціями знадобиться особистий електронний підпис, управляти і стежити можна з особистого кабінету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в серпні вступили в силу зміни у роботі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва щодо роботи проєктних організацій, техінвентарізаціі і органів, що займаються присвоєнням адрес. Так, з 1 числа стало обов'язковим внесення проєктної документації, що стосується всіх об'єктів будівництва. Це стосується також і відомостей щодо розрахунків класів наслідків і відомості таблиць техніко-економічних показників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом