Як змінилася вартість будівельно-монтажних робіт в Україні

В Україні вартість монтажно-будівельних робіт за 11 місяців 2020 року зросла на 3,2%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2019 року.

Про це повідомили в Держстаті.

Згідно з наведеними даними, можна зробити висновок, що подорожчання торкнулося всіх сфер будівництва. Найбільш значне зростання цін було помічено в житловому будівництві – 4,5%. В інженерному будівництві ціни зросли на 3,8%, і в нежитловому – лише на 0,9%.

Якщо порівняти листопад 2020 року з листопадом 2019 року, то динаміка цін була наступна: найбільш активно ціни росли в інженерному будівництві – 12,8%, в житловому будівництві ціни росли не так швидко – 5,6%, в нежитловому – виросли на 5% .

Тим часом, в порівнянні з жовтнем 2020 року відбулися наступні цінові зміни: вартість робіт в інженерному будівництві зросла на 2,7%, в нежитловому секторі вартість будівельних робіт подорожчала на 0,7%, і в житловому – на 0,4%.

Держстат навів дані без урахування анексованих і окупованих територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні обсяг будівельних робіт в листопаді цього року виріс на 9,3% в порівнянні з таким же місяцем минулого року, при цьому значення в грошовому еквіваленті за 11 місяців 2020 року зросла до 164 млрд гривень (2,8%) .

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

145

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом