Як облаштують Печерськ: що передбачає проєкт Київгенплану

Розроблено детальний план з облаштування Печерського району столиці, який передбачає будівництво нових кварталів, транспортних розв'язок та озеленення вулиць.

Розробкою проєкту займався Київгенплан, повідомляється на сторінці організації в Facebook.

Згідно з оприлюдненою інформацією, буде оновлено існуючий житловий фонд шляхом його реконструкції, ремонту та модернізації. Також буде ліквідовано старий житловий фонд в межах вулиць Приймаченко та Дружби Народів, облаштовано квартали на Старонаводницькій, Струтинського, Лаврській та інших.

Генплан передбачає будівництво в районі нових житлових комплексів, соціальних установ та офісів з наземними й підземними паркінгами в межах вулиць Грушевського, Цитадельної, Драгомірова та інших.

Також проєкт передбачає реконструкцію та спорудження будівель, призначених для розміщення міністерств, парламенту, Офісу президента. Створення спеціальної інфраструктури для проведення міжнародних форумів, культурних та спортивних заходів. Буде реконструйовано Європейську площу.

Що стосується розвитку громадського транспорту, тут з'явиться лінія швидкісного трамвая зі зручними пересадками на метро. Також будуть розроблені нові автобусні та тролейбусні маршрути.

Генеральним планом передбачається розвиток системи озеленення району та збільшення озеленених територій загального користування в 376,7 га. Пропонується створити 10 скверів і бульвар загальною площею 9,2 га. Буде проведено реконструкцію та благоустрій Маріїнського парку, Печерського ландшафтного парку, Наводницького парку, бульвару Приймаченко, а також будівництво скверу над Алеєю Героїв Небесної Сотні (вул. Інститутська, 1), скверу біля будинків № 6/8, №9 та №10 на вул Тверський тупик.

Як відомо, Печерський район розташований в центральній частині міста Києва. Територія району починається від Хрещатика і простягається до Залізничного та Наддніпрянського шосе.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, розміщення ділових та офісних бізнес-центрів, торгово-розважальних комплексів, об'єктів фінансової і банківської сфери, виставково-ярмаркової інфраструктури буде переважно здійснюватися на лівобережжі та у віддалених районах правобережжя.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом