Як не платити податки на будівельних матеріалах: на Харківщині викрили схему

У Харківській області викрили схему відмивання податків, яку придумали компанії, що виготовляють будівельні матеріали.

Про це повідомили в пресслужбі ДФС.

Як з'ясували податківці, кілька компаній, які займаються виготовленням і продажем будівельних матеріалів, переводила отримані кошти на рахунки сторонньої фірми. Насправді, як з'ясували в ДФС, операції мали характер "безтоварних". Крім того, зазначена компанія, користувалася податковими пільгами.

Потім кошти по безналу переводилися на рахунки "своїх" юросіб і поверталися разом з підробленими документами про нібито здійснені господарські операції.

Під час обшуків, які проводили співробітники ДФС і прокуратури виявили та вилучили 30 млн гривень, понад 100 тисяч євро і майже 100 тисяч доларів. Також було вилучено печатки та документацію, що підтверджує протиправні дії.

Зараз правоохоронці встановлюють розмір збитку, який завдали державі, відкрито кримінальну справу.

Компанії намагалися не платити податки
pixabay.com

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові викрили масштабну схему з незаконного будівництва багатоповерхових будинків і ухилення від несплати податків. При цьому всі документи були оформлені на студента одного з харківських вузів. Під час розслідування з'ясували, що міськрада виділила на ім'я студента місцевого ВНЗ (який до того ж не був зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності) землю під забудову. Згодом тут почалося будівництво багатоповерхового будинку.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук