Войцеховського під варту: суд дозволив заарештувати скандального забудовника

Печерський райсуд Києва постановив заарештувати главу корпорації Укогруп Анатолія Войцеховського, який оголошений в розшук через підозру в організації понад 40 незаконних будівництв у столиці.

Як повідомляють "Наші гроші", згідно постанови Печерського райсуду Києва від 27 жовтня, після затримання Войцеховського мають доставити в суд, де не пізніше 48 годин буде розглянуто питання про укладення його під варту.

Нагадаємо, про підозру в організації понад 40 незаконних будівництв на самозахоплених ділянках в столиці Войцеховському оголосили 21 травня 2020 року. Його викликали на допити, які він проігнорував. На думку слідства, підозрюваний втік до Польщі, використовуючи документи, що дають йому право постійного проживання в цій країні. У свою чергу прикордонники розповіли, що Войцеховський перетнув кордон 7 березня через пропускний пункт "Рава-Руська".

У підсумку 25 травня забудовника оголосили в розшук, а 27 травня суд видав дозвіл на його затримання. 28 вересня Войцеховський був оголошений в міжнародний розшук. У той же день слідчий звернувся до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Але слідчий суддя Печерського районного суду відмовився це робити, через те, що в клопотанні відсутня будь-яка інформація про міжнародний розшук. Крім того, суду не надали інформацію про перетин Войцеховским кордону в вказаний вище час.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київську міську держадміністрацію зобов'язали добудувати ЖК Деміївський квартал – один із проблемних об'єктів Анатолія Войцеховського.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом