Власника великих київських ТРЦ запідозрили в ухиленні від податків

1 хв

Національна поліція розпочала розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків компаніями "Інвестбуд гарант", "ТРЦ Лавина" та "Мандарин Плаза”, які належать Вагіфу Алієву. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 30 квітня.

Бізнесмен перереєстрував усі згадані компанії на доньку – Марину Дорохіну, як тільки в кінці серпня 2022 року поліція зареєструвала кримінальне провадження. Алієва підозрюють у порушенні статті ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків) і ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Як повідомляється, посадові особи компаній змовились з бенефіціаром, щоб випустити незабезпечені облігації "з метою збільшення власних витрат та ухилення від сплати податку на прибуток шляхом безпідставних виплат доходів у вигляді відсотків за облігаціями за неринковими ставками в адресу афілійованих суб`єктів господарювання та з подальшим виведенням грошових коштів".

Нагадаємо, що серед проєктів Алієва є такі великі ТРЦ як Mandarin Plaza, Lavina Mall та Blockbuster Mall (50%). Він також будує ТРЦ Ocean Mall й претендує на приватизацію ТРЦ Ocean Plaza.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Фонд державного майна виставив ТРЦ Ocean Plaza на продаж та визначив стартову вартість в більше ніж за 1,65 млрд гривень. Ocean Plaza продаватимуть у рамках так званої “великої приватизації”, яку востаннє проводили ще у 2021 році. На відміну від попередніх аукціонів продаж ТРЦ Ocean Plaza відбуватиметься в Prozorro.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

910

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом