Влада за 5 років обіцяє розробити єдину державну житлову політику

Влада протягом 5 років планує розробити єдину державну житлову політику з метою забезпечення українців доступним і безпечним житлом.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська на Нараді на рівні міністрів країн регіону ЄЕК ООН з питань містобудування, передає в п'ятницю, 8 жовтня, пресслужба Мінрегіону.

"Ми прагнемо досягти мети, коли кожен громадянин матиме змогу придбати власне житло", – підкреслила чиновниця.

Для цього, за її словами, необхідно провести ретельний аналіз і визначити точне число українських громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Вже потім здійснити низку заходів, які допоможуть здешевити будівництво і придбати житло за державними житловими та іпотечними програмами.

Козловська також розповіла, що протягом 2016-2020 років вдалося вирішити питання із забезпеченням житлом для 24 тисяч українських сімей. На програми з придбання житла у власність виділили 54,1 млрд гривень, на програми, що передбачають тимчасове вирішення житлового питання – майже 17 млрд гривень з державного та місцевих бюджетів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 17 березня уряд прийняв проєкт постанови, яким пропонував продовжити дію держпрограми по забезпеченню молоді житлом до 2023 року. Програма відновлює пільги при довгостроковому кредитуванні, що дозволить вирішити житлове питання для української молоді. Як повідомляється, в планах уряду таким чином забезпечити житлом 4238 молодих сімей.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

41

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом