Влада Мальдів взялася за будівництво плавучого міста. Фото

Влада Мальдів збирається побудувати в Індійському океані місто у вигляді плавучого острова. Розташовуватиметься він за 10 хвилин на човні від столиці Мальдів – Мале.

Як повідомляє CNN, нове плавуче місто розташовуватиметься в бірюзовій лагуні та складатиметься з 5000 плавучих одиниць. Частину квартир "збудують" вже протягом кількох тижнів, тож перші мешканці вже незабаром зможуть заселитися. Загалом створення острова-міста має завершитись до 2027 року. До його створення залучили забудовника Dutch Docklands та архітектурну студію Waterstudio.

Місто відрізнятиметься яскравими будинками у кольорах веселки, широкими балконами та видом на море. Мешканці пересуватимуться човнами, а також можуть ходити пішки, їздити на велосипедах або електросамокатах.

Навколишні коралові рифи захищатимуть від хвиль. Електрика вироблятиметься за допомогою сонячних панелей, стічні води пустять на переробку для добрив. Для кондиціонування мешканці міста зможуть використовувати глибинне морське охолодження шляхом перекачування холодної води із глибин у лагуну.

Як відомо, Мальдіви – архіпелаг, що складається з понад тисячі островів, та дуже залежить від зміни клімату. Більшість суші височить над рівнем води лише на метр, від чого мешканці постійно страждають від потопів.

Ця обставина і спонукала владу Мальдів шукати вихід. Рішенням було будувати плавуче місто.

"Але якщо місто плаває, воно може піднятися разом з морем. Це "нова надія" для півмільйона жителів Мальдівських островів", - наголосив засновник Waterstudio Коен Олтуїс.

Варто зазначити, що Waterstudio спеціалізується на створенні плавучих будинків, студія спроєктувала понад 300 таких будівель.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, будівельна група Blue Estate розробила проєкт із житлом у вигляді плавучого острова в Карибському морі. На ньому є невеликі квартири, площа яких не перевищує 20 "квадратів" та шикарні вілли.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

175

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом