Влада Китаю намагаються приборкати зростання цін на нерухомість

Південний технологічний хаб Китаю Шеньчжень анонсував введення нових обмежень на покупку житла. Причиною цього є прагнення влади приборкати стрімке зростання цін і приборкати спекулянтів, передає Reuters.

Тепер будинки і квартири в місті зможуть купити тільки володарі посвідки на проживання, які платили податки чи соціальні внески протягом трьох років. Нагадаємо, що раніше досить було мати посвідку на проживання. Також влада ускладнила процедуру розлучення, якою користувалися багато сімей у Китаї як лазівкою для обходу обмежень, і посилили податкову політику щодо апартаментів великої площі.

Незважаючи на економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу, в нинішньому році ціни на житло у Шеньчжені різко злетіли, оскільки ослаблення вимог для отримання посвідки на проживання, спрямоване на залучення талантів, і обмежений запас об'єктів привели до надмірно високого попиту. Ціни на вторинне житло в місті з населенням в 13 млн осіб підскочили у травні 2020 року на 12% у річному численні, що стало другим за величиною показником зростання серед 70 найбільших міст Китаю.

"Нова політика досить жорстка, і вона посилає серйозний сигнал про те, що уряд буде стримувати надмірний ріст цін на житло і запобігати спекуляції, незважаючи на наслідки більш лояльної широкої політики після спалаху коронавірусу", – розповів директор Китайського інституту з досліджень та розвитку Ян Юедзін.

За його словами, побоювання подальших обмежень можуть привести до панічної скупки нерухомості, і додає, що головне для влади – збільшувати пропозицію житла в місті.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, влада Китаю вирішили впорядкувати в країні містобудування і ввели ряд обмежувальних заходів: скасували будівництво величезних хмарочосів і будівель незрозумілою форми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

45

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом