Виправляла паспорта і видаляла записи про право власності: одеському нотаріусу повідомили про підозру

Нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Ірині Гребенюк повідомили про підозру у справі про шахрайство з нерухомістю.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідну постанову було прийнято Київським райсудом Одеси. В ході досудового розслідування було встановлено, що в місті навесні 2020 року діяла злочинна група, яка займалася махінаціями з нерухомістю. Злочинці перереєстрували за підробленими документами квартири на третіх осіб, потім продавали їх.

Один з учасників угруповання запропонував нотаріусу Гребенюк за відповідну плату провести реєстрацію майна. Та, розуміючи всю відповідальність, пішла на злочин.

Слідству поки відомо про дві квартири, якими ОЗУ заволоділа за допомогою Гребенюк. Так, в одній з них вона видалила запис про право власності на квартиру. Адвокат нотаріуса, в свою чергу, стверджує, що його підзахисна просто "помилково поставила підпис". Квартиру попередньо оцінили у 364 тисячі гривень.

Покійні користувачі другої квартири не встигли її приватизувати, і вона належала приватній структурі. У квітні 2020 Гребенюк перереєстровувала цю квартиру на інших осіб, при цьому використовували підроблені документи і паспорт, в якому "виправила рік народження власника". Оціночна вартість цієї квартири, за даними слідства склала 512,6 тис. Як кажуть слідчі, 1 травня 2020 Гребенюк видалила записи про реєстрацію права власності і на цю квартиру.

29 грудня 2020 нотаріусу продовжили арешт до 11 лютого 2021 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нотаріус Київського міського нотаріального округу допоміг незаконно заволодіти нерухомістю на суму понад 8 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом